Tiomila - 6.etappe (21.05.2023)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Vitberget-Boviken
Distanse: 15.08 km
Tid: 123:22
Gj.sn. HR: 150
Maksimum HR: 203
Tiomilaseier!!
Gutta før meg løper som noen helter, og gjør ingen feil. Får perfekt utgangspunkt, 1:54 bak som nummer 4. Ikke bekmørt, men må ha stor lykt i starten ihvertfall.
S-1: langt til startpost. Ser fort at det er et ganske lignende førstestrekk som hos damene, så velger for rett på over toppen. Ser litt på resten av løypa, men mest bare for å få oversikt. Løper litt for lenge på veien, så blir tatt igjen av Linné på vei over toppen, og ser førsteposten nesten rett etter jeg krysser siste stien. Deilig og enkel start.
1-2: Tar egt bare kurs mot slepet, men syntes jeg bruker veldig lang tid dit, og havner også litt lengre høyre enn planlagt. Kommer ut på slepet når det er ganske bratt, så skjønner at jeg er nærme posten. Blir redda av Linné som stempler 10 meter over meg og jeg kan bare henge meg på. Litt flaks må man ha.
2-3: Sammen med Linné, men prøver orienterer selv. Tar den fint, men ikke kjempekomfortabelt.
3-4: Løper litt opp i starten sammen med Linné, men har kontroll på det, og føler jeg har kontroll på skrentrekka på nedsiden og bare ned å plukke posten. Samme gafling som Linné, men vet ikke det enda.
4-5: Ser at det er et krevende strekk, så tar det rolig. God kontroll når jeg krysser høyspentlinga, og ser Linné ligge et par kurver over meg hele veien. Litt nervøs inn i posten siden den lå litt lengre inn på sletta enn jeg trodde, men finner den.
5-6: Full kontroll.
6-7: Fin utgangsretning, og kommer til popsten litt tidligere enn jeg trodde, men jeg sier bare takk.
7-8: Telle stier og velger å ta posten ovenfra, Veldig greit ned søkket og inn. Godt gjemt post.
8-9: Fortsatt sammen med Linné, men her velger han rundt på sti, men jeg drar rett på. Ulik gafling. Tar gel på vei over toppen, og har ikke 100% kontroll over stiene, men har en følelse av at jeg er i søkket på vei ned. Heldigvis hadde jeg rett. Rett i.
9-10: Fryktelig mye som skjedde på dette strekket føler jeg. Starter med elendig utgangsretning, så blir løpende i skrålia en stund før jeg ser på kompasset og knekker oppover. Taper litt tid, men ikke krise. Føler jeg løper styggfort de neste 4 minuttene før jeg plutselig kjenenr det litt i hjertet. Tenker at nå ryker det, men stopper opp og begynner å gå/småjogge inn til posten og heldigvis går det over. Tar posten helt perfekt også, så kanskje like greit at tempoet ble satt ned. Skumle saker.
10-11: Kort og greit strekk.
11-12: Tørr å løpe på igjen etter skremmeskuddet fra hjertet, og løper bra på kurs.Kommer etter hvert inn i et fint tråkk som går i rett retning. Fint inn i posten. Kan skimte noen lykter foran, men vet ikke om det er min etappe eller ikke. Var nok TP som lå 50 sek foran.
12-13: Vil rundt myra, siden det var ekstremt bløtt i andre gule myrer. Fint å treffe stien også. Tar den trygge veien rundt på sti opp mot toppen, men ble hetsa for det på TV-sendinga. Tok ingen risiko, og redd for å miste stien på fjellet. Gjør akkurat det oppå toppen, men finner den heldigvis raskt igjen. Trygt inn i posten, selv om jeg aldri så stikrysset.
13-14: Skummelt strekk. Så på damestafetten at det kan bommes her. God kontroll på skrentene, men ingen tydelig kant på steinrøysa. Løfter blikket og ser heldigvis posten idet jeg holder på å skli ut. Kunne blitt stygt.
14-15: Kort og fint.
15-16: Motliggende skrent på åpent fjell => løfte blikket. Ser posten tidlig. Men ser ikke TP eller SNO. Er ganske nøyaktig 1 min bak de her.
16-17: Måtte faktisk sjekke postbeskrivelsen her. Er visst en nese. God kontroll på skrenten og bare følge søkket ned.
17-18: Litt langt opp i starten, men retter på kursen over stien og god kontroll. Et par andre løpere fra andre etapper sammen inn i posten som hjalp litt.
18-19: Bare å hive seg ned på veien og banke på. Ser sikker TP her, men mange andre folk, så skjønner ikke at det er de. Veldig fine detaljer før posten, så egentlig veldig lett.
19-20: Tar en litt dårlig kurs ut av post, men finner grustaket greit og tar en kurs fra veien. Nøler litt inn i ringen når jeg føler jeg ser flere skrenter. Skjønner ganske fort at jeg må til venstre, og finner posten fint.
20-21: Bare å hive seg ned til sperringene og ut til posten. Sett denne mange ganger på TV.
21-22: Ser Linné for første gang siden utgangen av 8.post, men heldigvis rett bak.
22-M: Bare å spurte det jeg har. Bra trøkk inn i arena og hører Mats lang vei. Ser opp på TV at det bare er to løpere i mål. Letta. Veksler som nummer 3, 1:22 bak SNO og 34 sek bak TP.

5.beste etappetid, 2:52 bak Topi Syrjäläinen, men bare 34 sek bak Henrik Johannesson som har nest beste etappetid. Fornøyd med det. Rått å se resten av gutta løpe og hele klubben løpe inn til tidenes første tiomilaseier! Skal litt til å toppe dette.

Glemte visst å fjerne oppvarming og nedjogg.. 59:59 i løpstid.
Vis kommentarer (0)
 
Tiomila - 6.etappe (21.05.2023) Tiomila - 6.etappe (21.05.2023)