Tiomila 10.etp (10.05.2015)
Kategori: Konkurranse
Distanse: 18.88 km
Tid: 100:37
Løper for NTNUI-4 og går ut i felles starten sammen med mange andre lag(150?).

1.-4. Starter ganske langt bak men vet at jeg er i form, så benytter alle sjanser jeg får til å passere løpere. Ser bare grovt på kartet for å sjekke koder og rettning. Hele klyngs gjør en litn sleiv på 3. post, merker at mange her ikke har noe kontroll. På 4.e posten har jeg kommet opp blandt de 10 første.

5. Ligger blandt de første ut fra 4. post, og plukker ytligere noen plasseringer på bedre trasevalg gjeonnom myrene. Først ligger en finne som ser ut til å ha god kontroll, og løper fort. Merker at flere av de som ligger i klynga har problemer med tempoet, spurter derfor rett opp i rygg på finnen når vi løper langs den store siten i 100m. Føler her at jeg ligger fint, det går fort, men formen er bra. Prøver å ta meg inn skikkelig på kartet og starte orienteringa. Finnen løper fort, så klynga sprekker opp bak meg.

6.-9. Ligger bare stabilt bak finnen, han holder fin fart, og orienterer rimelig bra, inser at jeg ikke er bedre selv, ligger i stede bare å prøver å kontrollere hvor jeg er i tilfelle noe skal skje.

10. Forbereder meg på at jeg kanskje må løpe alene her, er derfor nøye på rettningen ut av posten. Finnen jeg har løpt med til nå skal ha en annen post, så jeg roer ned tempoet. Har kontroll på høydekurvene 2.5m ekv. er fortsatt uvant, bommer derfor 20sek, og blir tatt igjen av gruppe bak.

11.-16. Ligger bakerst i en gruppe på 5, kontrollere inn i postene, men lar de andre gjøre jobben, tar bedre traseer der det er mulig.

17. Her ble det veldig mye folk, resten av 10.etp har kommet til "sommerfuglen" løper 5 i bredden til 17. posten, prøver å få opp farten for å gå ut med en bar klynge.

18.-20. Fortsatt veldig mye folk, lurer på om jeg har løpt dårligere enn jeg har trott tidligere. Løper meg opp i feltet i alle bakker, og der det er mulig. På vei mot 20.e passerer jeg Gjermund, og inseer at de fleste rundt meg løper en annen ettappe. Kjenner igjen en del løpere, og løper etter disse. Inn mot 20.e post er vi ca 15 stk i klynga.

21. Føler meg vedlig sterk, mens en del ser ut til å begynne å slite med det høye tempoet. Løper meg derfor opp i klynga, synes vi drar for langt mot høyre inn i 21. Men er ikke sikker nok til å ta føringa. Vi finner feil post, og forvirring oppstår når ingen har kontroll. Er rimelig sikker på hvor vi skal, og tar derfor føringa inn i posten.

22. To løpere passerer meg ut av 21., lar dette skje, det er disse som har dratt det meste av tiden, og jeg er konfortabel med å ligge litt bak og kontrollere. Vi finner feil post igjen. Tror vi er for langt nord, mens de to andre tror vi er for langt sør. Velger å heller løpe med disse enn å dra alene sørover. Dette viser seg å være dumt, resten av klynga bak oss snur tidligere og kommer til posten før oss.

23.-24. Ligger nå bakrest i en knynge som løper veldig fort. Ligger derfor litt bak og kontrollerer.

25.-29. Løpere rundt meg begynner virkelig å slite med tempoet. Prøver å passer og tette luker for å komme meg fremover, men dette blir tyngre og tyngre. Ved 29. har 5-6 løpere for en større luke, og jeg ligger som nr2 i andre gruppa.

30. Et fint løpestrekk og jeg prøver å tette luka til de fremover. Jordet er gjørmete og skoa sitter fast i bakken, passer meg bra, jeg er best der det er tyngst. Løper derfor inn 100m på de forreste, og er igjen i tetklynga.

31.-33. Fortsetter med å prøve å tette luker fremover, men klarer det ikke lengre, det går rett og slett for fort i tet.


Veldig fornøyd med løpet, målet var å komme først inn i felles starten, klarte ikke dette, men var nok bare 10-20sek bak. Det er morro å løpe felles start når man er i form. Har 43e beste ettappe tid, så kan ikke klage.
Vis kommentarer (0)
 
Tiomila 10.etp (10.05.2015) Tiomila 10.etp (10.05.2015)