Hu og Hei Gampeløpet (08.10.2016)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Byåsen
Arrangør: NTNUI
Land: Norge
Disiplin: Ultralang
Distanse: 38.31 km
Tid: 252:49
Skal endelig få løpt Gampeløpet. Gjorde et forferdelig snuskeløpet. Brukte unødvendig mye krefter for å kunne starte 30 sek foran første fellesstart...

Fra morran av er jeg overhodet ikke sulten. Før løpet har begynt har jeg tilsammen klart å spise to skiver.

1. Trekker ut bak Henrik og Lars. Drar en høyrevariant som jeg ikke tror er det beste. Ville nok vært bedre med stien rett på. Veien er likevel et enkelt alternativ fysisk og teknisk.
Beina og kroppen er egentlig ganske tunge. Spesielt leggene er stive og jeg løper med en dårlig følelse for resten av løpet. Tar posten fint. Er da sammen med Lars.
2. Jeg og Lars trekker tilbake på samme vei vi løp mot første på. Løper denne et godt stykke før vi trekker opp bakken og kutter av via myra. Bruker den lange myra som inngang. Kunne evt kuttet tidligere, men går kontrollert.
3. Langt strekk. Så tar tid for å legge en god plan. Håkon og Henrik kom inn i andre post rett etter meg og Lars og de tar oss kjapt igjen på stiene. Sammen løper vi videre. I bakkene etter Lavollen gir Lars seg tempomessig. Vi kjører videre på i lett stiterreng. Kommer etterhvert ut på den store veien. Det går fort, men det føles ikke spesielt belastende. Bra driv. Får kutta i den ene svingen og tar fatt på stigningen opp mot posten. Teten kommer springende ned bakken. God kok. Møter Sindre i det vi skal trekke inn i terrenget. Blir et kort stopp på posten. Tar gel og drikker. Har mista tusjen min, så jeg blir avhengig av å være med noen på postene fra nå av før jeg får ny tusj.
4. Lars er ikke langt bak og vi treffer han på vei ut av posten. På stien på vei ned treffer vi på flere folk på vei opp mot tredje. Bakken opp mot fjerde er veldig seig. Det blir gått mye, men pulsen føles likevel høy. Når vi endelig når toppen tar jeg to seigmenn. Bruker lang tid på å svelge. Er på posten med Håkon, Henrik og Sindre.
5. Springe ned bakkene. Håkon og Henrik slipper. Er sammen med Sindre.Vi tar stien opp fra Grønlia. Gås litt i bakken. Tar av ved første kryss. Jeg har tegnet posten feil sted på kartet. Når vi nærmer oss hvor jeg tror posten skal være og vi etter min mening skal til venstre gamper Sindre videre langs stien. Jeg kauker at retningen er feil og mye annet. Sindre svarer at posten er rett borti her. Jeg fatter ingenting, men hører etter kort tid mye stemmer og ser røyk. Har antatt at det er bålpost vi skal til. Godtar der og da bare at jeg ikke skjønner kart. Var først i ettertid at jeg så at posten min var feiltegnet. Får tusj på bålpost. Takk Sverre
Passering. Tung opp mot studenterhytta. I brattbakken opp mot passering får jeg noen få krampetrekninger i leggen. Det føltes ikke lovende.
6. Etter noen få min med saft og en pust i bakken trekker jeg og Sindre videre. Tar venstre om Gråkallen. Er god s og bra driv. Over myra tar vi igjen Truls. Klynge inn mot posten. Der tar vi igjen Macka og Mathias. Macka henger seg ikke på, men ellers er klynga blitt på fire mann nå.Tar meg to seigmenn.
7. Bosbergheia. måtte jo skje... Går fint på flata bortover, men opp i bakkene mot Elgsethytta går det trått. Gås mer og mer. Sindre er litt før oss andre på posten. Vi drar ut fra posten sammen, men han har mye bedre bein enn resten av gruppa og jager snart flere fremmi der. Fire ble da tre.
8. Går utrolig tregt over småkneiken ved Bosbergheia. Småkrampetrekninger i blant. Nedover går det fint. Får litt avstand til Truls og Mathias. På stien er jeg dust. Ser ikke at jeg kan kutta mange høydemeter og trekker med stien opp alle bakkene. Er helt forferdelig der og da. Resten henger heldigvis for min del på. Surrer litt ved vannet med kompasset. Blir tatt igjen og må få orden i sakene. Får etterhvert fart ned bakken igjen og en ny liten luke. Er redd for å løpe for langt ned. Så jeg stopper jevnlig. På posten blir jeg litt overrasket. Skal jeg til mål!? Greit:)
Mål. Går fint ned bakkene, men opp fra Grønlia opp Henriksåsen går jeg som en dass. Mathias tar meg omsider igjen og løper i fra. Fortsetter med litt gåing og småjogg. Fra toppen av Henriksåsen og til mål klarer jeg å holde et joggende tempo. Superdigg å komme i mål!

Alt i alt er jeg fornøyd. Taper riktignok veldig mye tid på det fysiske de siste bakkene. Turen min i skogen var veldig bra. Fikk løpt med noen tilnærmet hele tiden og storkoste meg. Ble sliten og. Må riktignok trene mer.
Vis kommentarer (1)
 
Hu og Hei Gampeløpet (08.10.2016) Hu og Hei Gampeløpet (08.10.2016)