Natt-NM (28.09.2013)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Svartskog
Arrangør: Ås IL
Disiplin: Natt
NM Natt med intervallstart og HT som løypelegger, kan det bli mer innbydende? Ikke studert så mye kart og terreng på forhånd, men har etter oppvekst med et par seire i Kvistkvaset en god formening om hva Ås dreier seg om. Tenker på forhånd at retning og konsekvente valg blir viktig.

S-1: ser veldig greit ut. Løper rett på, men blir litt lurt av lengden og målestokken. På vei ned feil minisøkk, men retter fort opp. 10 sek tap.
1-2: Ser at rett på kan være bra, men veldig vrien inngang. Dunker ned og løper sti til gropa og tar posten sikkert. Itte'no knussel.
2-3: Retning til dobbeltkurva med skrenten, får myra og lukter posten før jeg ser'an.
3-4: Tenker at 'OK er det noe jeg har lært i oppveksta i Halden er det retningsløping på natta' og er glad fordi jeg vet mange andre kommer til å rote seg bort. Ser også at man må maks løpe 100m på kurs i grønt før man har et nytt sikkert holdepunkt og klarer man ikke det har man ikke noe på natt-nm å gjøre. Legger meg til venstre for streken og plukker koller. Styrer ned fra steinen og finner posten når det bratner til.
4-5: retningsløping
5-6: har hørt noe om dårlige hogstfelt og vil ta venstrebue, ombestemmer meg eter stien og finner hogstfeltet. Følger bekken inn til skrenten og tar opp etterpå. Mister avstandsfølelsen og stopper 5m før stien. Banner og tenker at 'faan du skulle være konsekvent!', løper til stien. Bitteliten krok inn i posten, 10sek.
6-7: havner for mye i grønten mot stien, ellers greit.
7-8: kurant strekk, burde nok løpt ut på jordet før stien.
8-9: Vil ikke ned med min elendige løpsform, ser ganske flatt veivalg litt venstre for streken via en utydelig sti. Litt ekkelt mot storstien, men ikke verre enn 300m kompasskurs. Overbevist om at det for en som meg i dårlig form er beste veivalg.
9-10: finner stien og kutter av fra storstien bra. Kunne kanskje løpt litt lengre.
10-11: umulig strekk uten fasit, gjennomføring blir viktig. Velger å komme meg til veien for å dunke rett på. Fornøyd med valget selv om lia opp i posten var for scrambling å regne. Også happy med å lese meg inn på lysegrønn flekk litt før stien, digg med kontroll! Holder på å bli dratt feil av Rustad inn i posten, men redder oss.
11-12: venstre.
12-M: N-åpen.

Blir nr 35 og får poeng i NC - score!! Alt i alt en fornøyelig tur i skogen på en veldig veldig fin nattløype. Enig i Tveite at løypa var løpsvennlig! Synes ikke at det var noen strekk som var spesielt vanskelige med unntak av litt ekkel inngang i 4.post. Likevel må man tviholde i kompasset skal man lykkes på Ås på natta. Morsomt å løpe kliss klin pokker alene i 119 minutter på et NM. Enda morsommere at tårg tar hjem gullet til Drontheim!
Vis kommentarer (0)
 
Natt-NM (28.09.2013)