Jukola 2022 (19.06.2022)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Kallavouri
Land: Finland
Disiplin: Stafett
Etappe: 3
Distanse: 16.2 km
Tid: 81:25
Gledet meg veldig i forkant og hadde store forhåpninger for hva vi skulle kunne få til. Visste vi hadde et veldig solid lag og med gode gjennomføringer kunne det holde veldig langt. Fin følelse dagene i forkant også og følte etappen jeg hadde fått skulle passe meg selv om jeg ikke har trent noe særlig med natt i det siste.

Får gå ut litt lenger bak enn jeg hadde sett for meg etter at både Ulrik og Olai hadde hatt mindre problemer. Likevel ingen krise og med et godt løp fra meg kom vi til å være fint med. Hadde lite å si for jobben jeg skulle gjøre uansett.

Drar ut i eget tempo og kommer opp i ryggen til Kornelius på stien til 1. post. Vi utveksler kode og har samme. Jobber oss forbi så mange som mulig av 2. etappe løperne som ligger i kø i tråkkene. Tar posten vår bra og har god kontroll inn i 2. også. Tar igjen Kalevan Rasti her og passerer et par andre lag også. Deler meg litt fra de andre videre mot 3. Har god kontroll selv og tar min post indivudellt, men møter KR der igjen. Ser både han og Kornelius videre mot 4 men løper på eget iniativ. Litt nølende siste stykket ned mot posten, men ser KR stemple 10 sek før meg så får den fint.

Blir en fin klynge videre neste par postene med KR, NSK og et par andre lag. Jeg tar litt eget iniativ igjen inn i 7. og får en liten luke. Tar 8. bra og fortsetter videre mot 9. Merker de andre går på noe annet og blir alene i skogen. Ingen 2. etappe løpere på dette veivalget heller. Synes det går unna, men møter klynga igjen på vei inn i posten. Bak i rekka til 10. Her deler vi oss fra 2. etappen og det er veldig deilig å få litt mer fred i skogen. Over hogsten legger jeg meg på egen retning og har full koll inn i min gafling. Tar den bra med noen i rygg og ser Kornelius komme på tvers foran meg mot 12. Gjengen samles igjen på 13. og når alle tråkk forsvinner skjønner jeg at vi nå skal inn i 3. etappens egne del. Legger meg litt bak, men leser kart og har god kontroll.

Mot 18. har jeg lyst til å dra ut på veien og gjør det alene. Litt middels retning ut, men ingen krise. Spiser gel på veien og når jeg da kommer inn mot posten ser jeg at vi har plukket en annen klynge med blant annet TP, HS og Sander. Taper litt mot klynga mi på veiveivalget så stempler på 18. med ca 30 sek opp til fronten av den kjempeklynga vi har blitt. Legger meg i et annet tråkk enn resten av gjengen over den første hogsten og når vi kommer sammen er jeg nr 3 i klynga med HS og TP foran. Slitsomt mot 19, men synes ikke det går altfor fort. Mistenker gaffling på 19. så tar det ganske rolig innover mot posten, men viser seg å være ugaflet og vi får den bra. Plukker også opp Tyrving her.

Ligger som nr 2 i klynga på 20. og når vi har krysset jordet mot 21 vil jeg dra litt venstre. Bryter ut av gruppa, men angrer litt etterhvert så bestemmer meg for en mellomløsning og tar meg tilbake til klynga som lå litt høyre. Taper en del posisjoner og er igjen på halen. Litt stressa mot 22 og prøver å løpe forbi litt på stien, men går igjen for en egen og litt dårlig inngang så tjener ingenting. Kjører litt eget over hogsten inn mot 23. og tar noen plasser. Ser uansett TP og HS så føler jeg har god kontroll og ikke trenger å stresse. Liten usikkerhet for klynga inn mot 24, men tar den raskt og fortsetter videre.

Fullt fokus inn mot 25 for jeg vet det er gaflet og at både Ulrik og Olai har tapt her. Møter Kornelius på stien i ringkanten før vi skal ned i siste gropen som lurer på om jeg har kontroll. Hører ikke helt hva han spør om så svarer med koden og drar han inn i posten. En løper litt foran oss, men løper han inn mot 26. Stempler der rett bak både HS og TP. Ligger i toget derfra og klemmer på med det jeg har. Taper litt på å løpe helt rundt på veien inn mot siste istenfor å kutte så blir passert av Kornelius igjen. Seg på oppløpet, men vet jeg har gjort en solid jobb og at stjernene våre skal ut på de neste etappene.

Veksler som nr 16, 7:21 bak tet. Plukket 14 plasser, men tapt ca 1:40 til tet. Nr 7 på etappen, 2:40 bak Jokke Svensk som borret i tet. Veldig godt fornøyd med egen gjennomføring, og kanskje mest av alt at jeg klarte å snu en litt negativ trend.

Veldig morsomt å følge stafetten videre og kult at vi leverer så bra stafettløping. Vi viser virkelig hva vi kan og resultatet blir deretter. Kult å se Elias knekke Albin i spurten. Det kommer jeg nok til å huske en stund.
Vis kommentarer (0)
 
Jukola 2022 (19.06.2022) Jukola 2022 (19.06.2022)