10Mila 9.etappe (29.04.2018)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Nynäshamn
Land: Sverige
Etappe: 9
Distanse: 9.76 km
Tid: 54:45
Hadde fått etappen jeg ønsket meg; dag og sent i stafetten. Laget har løpt stabilt gjennom natten og vi ligger ganske bra an. En del tid mellom de ulike lagene, men vet blant annet at Elias og Jo er sammen og at et stjernespekket Paimion løper raskt like bak oss. Ikke at dette endrer planen min. Oppvarmingen går bra og beina og kropp føles ganske bra.

0-S: Langt til startpost og prøver å lage en god plan for førstepost. Den skal sitte. Får også oversikt over de neste tre-fire postene.
S-1: Planen er å ligge på stien og dra høyre. Pluselig går det nedover og jeg ser det halvgule. Sjekker kompasset og forstår med en gang hva som ha skjedd. Yngve er allerede oppi ryggen og jeg blir småstressa for at jeg ikke gjør jobben skikkelig. Posten ser krevende ut herfra. Roer litt ned og får de store detaljene inn mot posten og dupper rett ned i den. God gjennomføring tross stressnivået. Suboptimal start.
1-2: Ligge på kompass, dra over kollen og finne skrentene inn i posten. Yngve går bra og jeg ligger bare bak og kontrollerer.
2-3: Yngve går opp, men jeg er bestemt på å gå bortover. Kommer litt langt ned før jeg krysser over. Kunne også vært mer direkte inn i posten, men gjør det enkelt.
3-4: Aldri i tvil her, egentlig. Går rett ut og gjør posten ekstremt enkel for meg selv. Kjenner på veien at farten ikke er spesielt høy og at kroppen på ingen måte er topp. Tør ikke trøkke (og hadde nok ikke fått det til om jeg ville, heller).
4-5: Leser på de store detaljene og går bra. Taper faktisk ikke mer enn 3sek til Bakkman i tet fra veksling og til hit.
5-6: Hadde sett strekket på storskjermen før start og hadde så og si bestemt meg allerede. Enkelt og sikkert. Smådårlig gjennomføring midtveis. Blir fristet til å dra mer direkte i inngangen, men synes risikoen er for høy og drar helt rundt. Taper, ikke overraskende, ett minutt til Yngve som går rett på. Er likevel fornøyd; enkelt, raskt og fin inngang. Akkurat i henhold til planen.
6-7: Litt trått ut av posten, men er god siste halvdel. Ser Denseln inn mot posten.
7-8: Planter begge beina i bakken i ett sekund eller to og legger en skikkelig plan før jeg løper ut. Inngangen fra venstre så lekker ut. Fyren fra Denseln tar ryggen min. Tar en kunstpause rett før posten, da jeg mener jeg er rett; løfter blikket og ser jeg står 7m fra den. +4sek
8-9: Vil ut til veien for å gjøre det lett og sikkert. Fra veien synes jeg det ser like bra ut helt rundt, kontra å kutte over kollen. Inn mot posten burde jeg dog dratt opp i terrenget før den gule kollen og ikke etter. Inn i ringen er jeg nøyaktig og tar den perfekt, vil jeg si. Taper mye på pur løping. Stemmer godt med egen følelse: kroppen føles ganske råtten. Taper rundt minuttet til Linné på samme veivalg og omtrent tilsvarende til IFK og Paimion som går mer direkte siste halvdel. Ut av posten legger Denseln seg i rygg igjen.
9-10: Er innom I-gaflingen, men vet at jeg skal lengre. Nøler litt, selv om det ikke er noen grunn til det.
10-11: Synes det er for langt rundt og synes posten ser grei ut ovenifra, selv om det er en skrent. Føler jeg må inn i terrenget og orientere for første gang ila løpet. Får ryggen til Tranchard opp søkket og henter Tyrving, så plutselig er vi en kvartett. God fart. Hadde steinen som et av de siste holdepunktene, så blir litt overrasket når det er post her og alle andre stempler. Gjør meg ikke noe; jeg vet akkurat hvor jeg er. Glir fint inn til min gafling.
11-12: Er overrasket over at jeg taper såpass mye her. Nøler litt, men likevel.
12-13: Taper unødvendig mye. Passerer nesten 50sek bak Tranchard her. Hvor forsvant den tiden?
13-14: Ser ikke åpningen i det stengte området til høyre (om ikke er på kartet her), så jeg ser ikke noe reelt alternativ til rett over. Går sakte. Burde vært direkte på slutten og dratt opp mellom skrentene inn mot posten. Taper ett minutt til Paimion og IFK som går rundt, og ca 40sek til Linné på samme veivalg, så mye av tidstapet er rent fysisk.
14-15: Finner ikke de gode traséene og taper mye. Posten sitter bra.
15-16: Her går det tungt.
16-M: Må se meg fraløpt av Denseln og Tyrving.

Litt blandede følelser etter løpet. Synes jeg gjør jobben, men ikke noe mer. Kan ikke være misfornøyd, da jeg gjør alt etter planen og løper som om det er stafett. Investerer noen sekund her og der for å lage en sikkelig plan eller for å hele tiden være på plussiden. Har under 10sek med postbom og tar ingen dårlige veivalg, kun suboptimale. Postene sitter akkurat der de skal og synes ikke jeg orienterer skikkelig før tiendepost, selv om jeg løper alene. Klarer likevel ikke å være helt fornøyd heller. Har ikke dagen fysisk, så det går sakte og jeg taper for mye tid (3min til tet og 6min til beste etappetid). Og selv om det er godt teknisk gjennomført, er det ganske (les: veldig) defensivt.
Vis kommentarer (0)
 
10Mila 9.etappe (29.04.2018) 10Mila 9.etappe (29.04.2018)