10Mila 2017 str. 1 (29.04.2017)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Partille
Land: Sverige
Distanse: 11.72 km
Tid: 69:23
10Mila 2017

Spent foran førsteetappen. De siste dagene har det tekniske kun fungert tidvis. Likevel klarte jeg overbevise meg selv om at min prestasjon er situasjonsavhengig, så da jeg kjente nervøsiteten og alvoret i timene før start ble jeg mer og mer trygg på at jeg var klar.

Midt i første rekke var läget bra, og løp fort i starten for å unngå trøbbel over broa. Roa litt ned inn i bakken, unngikk syre. Mot første spredte det seg skikkelig. Lå rimelig langt foran i feltet og fulgte de som løp der det passet meg. Var kanskje nr. 3 i posten, men fikk ikke følelsen av å løpe 1. etappe: så nesten ikke folk.
Krysser alle de andre togene til 2., og er ekstra bevisst på å sjekke kompasset. Går fint i, men har måtte slippe noen meter til de foran meg, Elias Jonsson og Håvard Eidsmo blant andre, som holdt veldig høy fart. Til 3. løper jeg eget spor i siste skråli, da alle andre løper høyere opp/lengre til høyre. Først på 4. er vi inne i et stort tog igjen, og det føles som førsteetappe igjen.

Holdes svært høy fart til 5., 6. og 7., og begynner å slite litt. Heldigvis roes det litt ned igjen når feltet blir litt nervøst rundt gaflinga på 7.

Løpets eneste bom kom på 8. Hele toget løp til den andre gaflingsposten etter å ha kikket nervøst ned skrålia mot riktig post. Alle snudde raskt, men tapte en del til den andre gaflingen. Toget gikk likevel bra, og etter et godt veivalg til 13. var vi sammen med resten igjen.
Mot 15. var feltet ganske samlet, og ventet lenge på at noen skulle bryte ut og løpe mot posten min. Etter skrenten i lia litt over halvveis ville jeg dra rett sørover. Omsider dro en enslig, nølende løper den retningen, og jeg fulgte resolutt. Til min store overraskelse var det ingen andre som fulgte oss. Han andre virket litt nervøs, så jeg orienterte hele veien selvstendig, og lå litt til venstre for ham inn mot posten. Nølte veldig da jeg traff på myra, men etter litt ubesluttsomhet så jeg steinene, og stempla like bak den andre løperen. Rett østifra kom samtidig et stort tog inn mot posten.

Var forberedt på at avslutningen kunne være veldig gaflet, så jeg holdt god kontroll i de siste postene. Løp meg litt opp i feltet, men hadde ikke helt oversikt over hvordan jeg lå an i forhold til de andre gaflingene fra 15. og inn.

Godt fornøyd med etappen min, spesielt teknisk. Skulle gjerne hatt enda litt mer å løpe med, men det holdt fint for lagets del. Ligger og kontrollerer, og synes hele tiden at jeg gjør gode valg. En stabil førsteetappe.
Inn som nr. 21, 5:22 bak Martin Regborn (1:15 bak nr. 2).
Vis kommentarer (2)
 
10Mila 2017  str. 1 (29.04.2017) 10Mila 2017  str. 1 (29.04.2017)