SofaTIO (08.05.2022)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Ånnaboda
Arrangør: Compass Club
Land: Sverige
Etappe: 8.etp
Distanse: 8.1 km
Tid: 42:58
Gj.sn. HR: 173
Maksimum HR: 186
Etter at skilek og ymse greier hadde slått ut deler av laget, så var det jeg som ble satt opp på denne 8.etappen. Ikke helt det jeg hadde sett for meg gjennom alle vinterens nattreninger, men heldigvis så er ikke natt dårlig trening for dag, så visste jeg skulle være godt nok forberedt for denne ugaflete dagsetappen likevel. Precampen gikk bra med lite trening og mye fin DG mellom de korte øktene i skogen. Kroppen kjentes bra ut, utenom en litt sår albue etter det ene turnover-kastet på torsdag på colahullet. Kanskje ikke det lureste jeg har gjort, men fikk i det minste en god Cola fra Aslak ut av det hele.

Litt shaky mage før start. Hadde kanskje holdt med 2 koffeinpiller i stedet for 4. Å skulle prestere kl5 på morgenen er heller ikke helt vanlig kost, men etter noen sene kvelder med masterskriving de siste ukene, så var det likevel ikke så uvant.

På en måte så var det bra for spenningen i kroppen at Mats bommet tidlig på etappen sin, for da slapp jeg å stå fremme med kartplanken så lenge i venten på han. Emilsson var flink til å gi meg oppdateringer på hvordan vi lå an og hva slags scenario jeg kom til å møte. Jeg kom til å gå ut alene med 5min opp til de tre lagene i tet. Med flere lag mellom meg og teten, så var det bare å plukke rygger og gjøre min greie på en kontrollert sinnsyk måte.

Kom godt igang til 1.post hvor jeg rakk å legge en god plan på veien ut fra start. Traff fint over toppen og så steinen tidlig. Med en god utgang av posten kunne jeg allerede skimte Tyrving foran meg. Gikk ikke fort med Kowalski, så kunne bruke ryggen hans som en fin slipstream inn i neste rygg. Burde nok sett litt mer på kompasset selv, for plutselig så jeg at Håvard Eidsmo for ifk2 løp hadde ført oss til høyre for den lille hytten. Han virket ikke helt i balanse, så da han fortsatte rett frem, valgte jeg heller å korrigere retningen og fant skrenten fint.
Synes det så litt rotete rett på, så valgte å dunke rundt på stien. Hørte et inferno av lyder fra lien da jeg kom ned på stien, men Håvard kom aldri opp i ryggen min igjen.

Treffer de neste korte strekkene bra. God følelse når jeg kommer inn i det grønne på 7.post og ser en spanjol for Halden sammen en blond langhåret finne i splitshorts for HS gresse for langt ned i søkket. Klarer ikke å snike meg gjennom posten uten at de opppdager meg, og får derfor selskap ut på langstrekket. Vi holder sammen lenge, men spanjolen fortsatte på veien da meg og finnen kuttet bort til broen. Så aldri mer til spanjakken. Han fikk en liten luke til meg etter en drikkepost, så brukte store deler av strekket på å ta inn ryggen. Fulgte ikke helt med da vi plutselig var for langt til venstre, men ser steinen ganske fort. Samarbeider bra frem til vi når hogstfeltet halvveis til 11. Ser da en gjeng foran som gjør at farten min blir skrudd opp som på vei hjem fra mandagsstyrke forbi alle jentegruppene. Løper bra og sikkert videre og velger å løpe rundt på vei til 15. da jeg så at gruppen foran gjorde dette. Bakken opp til posten går som en drøm og har nå tatt igjen en liten gruppe med de lagene som startet 3min før meg. Farten skrus opp enda et hakk og vi går alle på en liten snurr før 18. Finner det ut først av gruppen og klarer å få en liten luke til resten. Damper avgårde og hører tidlig huing og heiing. Dunker inn i oppløpet og ser at jeg passerer som tredjemann. Kan akkurat skimte to løpere på vei ut av arena andre veien. Veldig fornøyd med etappen, både teknisk og fysisk. VIrker som at det ikke bare var store ord vi kom med på møtene før. Var helt klart sterkere fysisk enn de jyplingene rundt meg, og det samme føler nok Eirik selv.
Vis kommentarer (0)
 
SofaTIO (08.05.2022) SofaTIO (08.05.2022)